Oekraïnebroden

De paasbroden actie is weer achter de rug. 

Er zijn dit jaar ruim 470 broden verkocht. Een prachtig resultaat!

 

Kaarsen

Op donderdag 8 februari vertrok er weer een vrachtwagen naar Oekraïne.  Hierin o.a. 15 dozen ingezamelde kaarsen, tilliften, stoelen, postoelen, bedden en nog veel meer.  Dit transport is weer georganiseerd door St. Hart en Handen. 

 

Kerstverkoop

Vanaf woensdag 6 december is er weer een groep vrijwilligers kerstbakjes en grafstukken aan het maken geweest.

De groep werd steeds groter en enthousiaster!  Tijdens de productietijden werden er al heel veel bakjes en kniepertjes verkocht. 

Op de Winterevent op zaterdag 16 december stonden wij met een kraam voor pand Brunink om  ook daar bovenstaande te verkopen alsmede diverse kerstartikelen, tassen, sokken, sjaals en sieraden uit Oekraïne. Ook dit was een succes!  Al met al is er in 10 dagen voor ruim 2900 euro verkocht.  Een prachtig resultaat! 

 

Bakstenenactie

Voor de bouw van een bejaardenhuis in Velyki Luchky  hebben wij de bakstenenactie gestart.

Voor 10 euro bent u een baksteen en een bijbehorend certificaat rijker en draagt u een steentje bij aan de bouw van het bejaardenhuis. 

U kunt 10 euro (of een veelvoud hiervan) overmaken op SOVO Ommen NL26RABO 0348949715 o.v.v.  Bakstenen en uw adres.

 

 

Kerstpakkettenactie

Omdat er is besloten dat het inpakken van de kerstpakketten wordt gedaan door een bedrijf uit Doetinchem en niet meer in Geesbrug, is het na 1 keer einde verhaal in Geesbrug, maar inmiddels is er een ander bedrijf gevonden waar we welkom zijn om met een aantal vrijwilligers mee te helpen inpakken. Dit bedrijf zit in Tuk, bij Steenwijk. Het inpakwerk is wat kleinschaliger, maar we konden op een aantal dagdelen gedurende 3 weken ons steentje bijdragen.  In week 47, 48 en 49 zijn we daar aan het werk geweest. 

 

Amaryllisbollenverkoop

In november 2019 zijn wij gestart met deze actie. Omdat deze actie zo'n succes is, zullen wij deze jaarlijks gaan organiseren. 

Ook dit jaar werd er weer een amaryllis actie gehouden voor onze projecten in Oekraïne. Alle 300 bollen zijn verkocht!

De opbrengst gaat naar het bejaardenhuis in Velyki Luchky waar de bouw al mooi vordert.

 

Appels- en perenpluk

De fruitpluk is weer voorbij. Er is een hele ploeg plukkers naar Kraggenburg geweest om fruit te plukken bij Vink. 

Maar er kunnen er nog steeds nieuwe plukkers en pluksters bij! 

Bejaardenhuis Velyki Luchky

De bouw van het bejaardenhuis vordert gestaag. Hieronder de laatste berichten uit Velyki Luchky.

24 februari 2024

Afgelopen week is er hard gewerkt aan de bevestiging van de regenpijp van het bejaardenhuis.

En het werkt! Regen genoeg ook deze week😉
Vandaag heeft Petro  samen met Jan tijdelijke deuren geplaatst.

 

14 december 2023

Petro zei gisteren over het bejaardenhuis : we hebben mogen bereiken wat we voor ogen hadden, het was een half jaar heel hard en intensief werken en begeleiden van de bouw. Maar we zijn dankbaar dat het dak er nu eindelijk op zit!!
En nu er een 'last' (de zorg om het dak) van zijn schouders is gevallen...komt er weer rust in Petro.

 

November 2023

Binnen wordt er hard gewerkt door Petro en Dima ( een vluchteling, die is opgegroeid in een kindertehuis en  zijn eigen huis is door de oorlog verwoest. Hij is altijd op zoek naar werk, dus was blij met 5 dagen werk bij ons)

De bovenverdieping,  het appartement voor personeel,  krijgt ook vorm.

In de kou verder gewerkt aan het dak....het moet dicht voor de winter.....al is het 's nachts al onder nul en verwachten we sneeuw....

Maar we hopen dat eerst het dak af zal zijn, maar we houden ook rekening mee dat het materiaal vertraging heeft of het weer tegenzit of ...Dit hebben we in het afgelopen half jaar vaker meegemaakt. Het bouwproces heeft zo wat stress en vertraging opgelopen, maar we blijven positief en hopen dat het dak er voor de eerste sneeuwbui erop zal zitten.....

Ook het materiaal en kleur voor het dak uitgezocht en besteld.

 

Het allernieuwste nieuws over ons depot:

Inmiddels is ons depot aan de Haven Oost gesloopt. Maar.......met ingang van begin 2024 hebben wij een prachtig nieuw onderkomen.

Zó nieuw dat het nog gebouwd moet gaan worden. Wij kunnen n.l. één van de nieuw te bouwen bedrijfsunits op de Rotbrink (naast de sportschool) huren van OCB. De ruimte zal geschikt zijn voor opslag en als werkruimte. We hadden nooit kunnen dromen dat dit voor ons was weggelegd en zijn hier enorm blij mee!

Momenteel hebben wij een tijdelijke opslagruimte in gebruik in de voormalige spuiterij aan de Ommeresweg. Omdat dit tijdelijke depot onverwarmd is, kunnen wij nu even geen goederen in ontvangst nemen.  De kleding etc. wat nog op voorraad was, is inmiddels naar een zusterstichting in Barneveld gebracht.  

 

Transporten

Vanuit Stichting Hart en Handen en een aantal andere stichtingen die contact hebben met Dianne worden er sinds het uitbreken van de oorlog hulptransporten naar Oekraïne georganiseerd. Dianne was  in het begin van de oorlog met haar 2 jongste kinderen in Hongarije vlak aan de Oekraïense grens om vandaaruit de hulp te coördineren. Haar man en oudste dochter van 18 jaar zijn in Oekraïne gebleven. Na een aantal maanden  is Dianne weer naar huis gegaan vanwaar ze door gaat met het coördineren van de transporten. 

Woensdagavond 23 maart 2022 is er met man en macht(lees vrouw) een vrachtwagencombinatie volgestouwd met hulpgoederen en donderdag 24 maart zijn Patrick en Jan met de wagen van Oegema (en gesponsord door Oegema) met matrassen, kleding, beddengoed, levensmiddelen, medicijnen etc. naar Dianne in Hongarije vertrokken.  Dit was het eerste transport van vele die zouden volgen. Inmiddels zijn we de tel kwijtgeraakt, maar er gaan nog steeds regelmatig transporten met hulpgoederen vanuit de gezamenlijke stichtingen naar het depot van Petr en Dianne. 

Op 15 november 2023 vertrekt er vanuit Gramsbergen weer een vrachtwagen vol spullen naar Oekraïne.  Daarbij zit ook incontinentiemateriaal, warme kleding, gebreide mutsen, sjaals etc.  en een orgel.  Deze artikelen gaan via Beregovo, waar wordt gelost, naar Dianne.  Zij zal weer zorgen dat alles weer op de juiste plaats terecht komt. 

In februari 2024 gaat er weer een vrachtwagen naar Oekraïne.  Hierin o.a. rolstoelen, rollators, tilliften, stoelen en verdere benodigdheden voor het bejaardenhuis. Ook gaan de ingezamelde kaarsen mee en diverse andere goederen ingezameld door onze zusterorganisaties.  

 

E.H.B.O. actie! 

Naar aanleiding van een particulier initiatief van Monique en Jos uit Ommen hebben wij besloten om hun actie om EHBO sets en CAT Tourniquets naar de oorlogsgebieden in Oekraïne te zenden te ondersteunen.  Onder vermelding van "EHBO"  kunt u een gift overmaken naar ons rek. nr. NL26RABO0348949715.  Van harte aanbevolen! 

Inmiddels is er al een mooi bedrag binnen en zijn er ook al 155 tourniquets met de vracht van eind oktober meegaan naar Oekraïne. Ook zijn er ca. 60 meegegaan met  een aantal bestuursleden die onlangs (van 7 tot 14 maart) naar Oekraïne zijn geweest.

Zondag 4 december 2022 was Jullia uit Oekraïne in Ommen om na de dienst iets te vertellen over haar en over deze actie. Zij is ontzettend dankbaar voor alle giften en medeleven! Jullia heeft het idee gelanceerd om deze actie op te starten. 

Er kan nog steeds gedoneerd worden!

Voor meer informatie over Stichting Hart en Handen klik hier