Het allernieuwste nieuws over ons depot:

15 mei 2023 was de oplevering van ons oude depot en deze werd vervolgens gesloopt.  Maar in 2024 hebben wij een prachtig nieuw onderkomen!

Wij kunnen n.l. één van de nieuw te bouwen bedrijfsunits op de Rotbrink (naast de sportschool) huren van OCB. De ruimte zal geschikt zijn voor opslag en als werkruimte. We hadden nooit kunnen dromen dat dit voor ons was weggelegd en zijn hier enorm blij mee!  En in mei 2024 mochten wij de sleutels al in ontvangst nemen.  De laatste klussen moeten nog worden geklaard. Maar het schiet al heel erg op. Inmiddels zijn de spullen uit het tijdelijke depot verhuisd naar de nieuwe locatie. 

 

 

Ons oude depot:

Transporten

Vanuit Stichting Hart en Handen en een aantal andere stichtingen die contact hebben met Dianne worden er sinds het uitbreken van de oorlog hulptransporten naar Oekraïne georganiseerd. Dianne was  in het begin van de oorlog met haar 2 jongste kinderen in Hongarije vlak aan de Oekraïense grens om vandaaruit de hulp te coördineren. Haar man en oudste dochter van 18 jaar zijn in Oekraïne gebleven. Na een aantal maanden  is Dianne weer naar huis gegaan vanwaar ze door gaat met het coördineren van de transporten. 

Woensdagavond 23 maart 2022 is er met man en macht(lees vrouw) een vrachtwagencombinatie volgestouwd met hulpgoederen en donderdag 24 maart zijn Patrick en Jan met de wagen van Oegema (en gesponsord door Oegema) met matrassen, kleding, beddengoed, levensmiddelen, medicijnen etc. naar Dianne in Hongarije vertrokken.  Dit was het eerste transport van vele die zouden volgen. Inmiddels zijn we de tel kwijtgeraakt, maar er gaan nog steeds regelmatig transporten met hulpgoederen vanuit de gezamenlijke stichtingen naar het depot van Petr en Dianne. 

Op 15 november 2023 vertrekt er vanuit Gramsbergen weer een vrachtwagen vol spullen naar Oekraïne.  Daarbij zit ook incontinentiemateriaal, warme kleding, gebreide mutsen, sjaals etc.  en een orgel.  Deze artikelen gaan via Beregovo, waar wordt gelost, naar Dianne.  Zij zal weer zorgen dat alles weer op de juiste plaats terecht komt. 

In februari 2024 is er weer een vrachtwagen naar Oekraïne vertrokken.  Hierin o.a. rolstoelen, rollators, tilliften, stoelen en verdere benodigdheden voor het bejaardenhuis. Ook gaan de ingezamelde kaarsen mee en diverse andere goederen ingezameld door onze zusterorganisaties.  

Momenteel is het depot van Dianne in Oekraïne vol met v.n. spullen bestemd voor het bejaardenhuis. Wanneer er een ruimte in het nieuwe bejaardenhuis geschikt is gemaakt voor opslag zullen deze spullen vanuit het depot naar het bejaardenhuis worden vervoerd en komt er weer ruimte vrij voor hulpgoederen. We hopen dan ook weer een vrachtwagen vol te kunnen laten vertrekken. Er staat alweer heel veel om die kant op te laten gaan.  Omdat er nu meer behoefte is aan andere spullen dan kleding zamelen we nu ook (tijdelijk) geen kleding meer in.