Acties

Vele scholen, bedrijven en particulieren etc. hebben sinds het uitbreken van de oorlog diverse acties en inzamelingen gehouden van zowel kleding, medicijnen, levensmiddelen en geld. Wij zijn hier ontzettend blij mee en dankbaar voor. 

En ook zijn wij heel blij met onze vrijwilligers die spontaan bijspringen met allerlei klussen in ons depot, zoals sorteren, inpakken etc. 

Diverse scholen in Ommen hebben inzamelingsacties gehouden, sponsorlopen, flessenacties en nog veel meer.  Er is daarmee heel veel geld, levensmiddelen etc. opgehaald!  Geweldig! 

 

Informatieavond door Dianne, Petr en Anna-Vera op 14 juni jl. 

Petro en Dianne Bernyk en hun kinderen waren van 9 tot 20 juni in Nederland. Op de informatieavond op 14 juni jl. vertelden ze ons over de hulp die ze verlenen in Oekraïne mede mogelijk door ontvangen goederen en giften uit Ommen. Hun presentatie was zeer indrukwekkend. 

Dit verhaal werd afgesloten door een gezamenlijk door Dianne, Petr en Anna-Vera gezongen Oekraïens lied. Begeleid op piano door Petr.

Monique deed hierna verslag van het ontstaan en het verloop van de EHBO actie die samen met SOVO is opgezet. Deze actie loopt nog steeds! Zie hieronder. 

Verder vertelde de familie Bernyk ons het één en ander over de plannen die ze hebben voor de toekomst. Namelijk de bouw van een nieuw bejaardenhuis in Velyki Luchky.  Juist nu in deze oorlogstijd is het zo belangrijk dat de ouderen een onderdak hebben en goede verzorging krijgen. Kinderen zijn vaak naar elders gevlucht. maar niemand had verwacht dat de oorlog zo lang zou duren. Al die tijd moeten de ouderen zich zien te redden...en ze hebben al zoveel meegemaakt! 

Hierna was de aftrap van onze eerste actie voor de bouw van het huis.  De verkoop van bakstenen.  Voor 10 euro ontvangt u een baksteen met bijbehorend certificaat.  Allemaal om een steentje bij te dragen aan de bouw van dit huis.